Coby Dijkstra

Hallo! Ik ben Coby Dijkstra, lactatiekundige

Het geven van borstvoeding is heel natuurlijk, maar dit betekent niet dat het altijd vanzelf gaat. Soms gaat het voeden van je kindje niet zoals je je hebt voorgesteld. Soms heb je behoefte aan wat extra ondersteuning en bevestiging. Graag wil ik helpen en met je/jullie meedenken.

Ik ben ben al vele jaren werkzaam in de gezondheidszorg. Ik ben verpleegkundige met kinderspecialisatie en ik ben lactatiekundige IBCLC.

In het verleden heb ik met veel voldoening op diverse kinderafdelingen in het LUMC gewerkt. Waarbij ik de begeleiding van kinderen en de ouders erg belangrijk en ook fijn vond.

Met mijn interesse in moeder-kindzorg vond ik een baan als teamleider in de kraamzorg, waarbij ik de kraamverzorgenden begeleidde in hun werk. En daarnaast scholingen gaf m.b.t. hun deskundigheid.

In 2002 behaalde ik het diploma Lactatiekundige IBCLC en begeleidde ik moeders bij  borstvoeding in de kraamperiode. Daarnaast gaf ik voorlichting aan de aanstaande ouders, en borstvoedingsscholing aan zorgverleners.

Na een aantal jaren vond ik een andere fijne  baan in de jeugdgezondheidszorg waarin ik mijn kennis, ervaring en professionaliteit als kinderverpleegkundige en als nazorgpoli neonatologie verpleegkundige verder kan inzetten in combinatie met mijn functie als lactatiekundige.

Een leuke uitdagende baan waarin ik ongeveer 20 baby’s en hun moeders/ouders per week begeleid met borstvoeding en alles m.b.t.  het ouderschap. Ik begeleid ook baby’s en ouders uit andere culturen die blij en dankbaar zijn met mijn expertise en lange ervaring; zij verrijken ook mij!

Mijn man en ik hebben met aandacht, respect en veel plezier 4 kinderen opgevoed. Ik heb mijn kinderen ook zelf gevoed en heb dat als heel bijzonder en waardevol ervaren!

Nu komt er voor mij meer ruimte  om als lactatiekundige, huisconsulten te gaan doen, waarbij ik begeleiding en ondersteuning geef bij de start en het verdere verloop van de borstvoedingsperiode. En geef ook advies over alles wat fijn en handig is om over baby’s te weten.

Coby Dijkstra, lactatiekundige

Ik ben lid van de beroepsvereniging NVL: Lid nr 19702

Big geregistreerd: 59014561830

IBCLC registratie: 302-71260